Recensie informeren

Moeder – Dochter – Minnares is een verhalenbundel. Momenten en ervaringen geplukt uit het leven van Heleen van Royen. Het boek is opgedeeld in de drie rollen die Heleen doorloopt in haar leven Toevoegingen die niet in de titel staan zijn de rollen van ‘schrijfster’ en ‘vriendin’ waar een paar hoofdstukken aan toegewijd zijn.

Ik heb dit boek gelezen tijdens de feestdagen, een makkelijk boek waarvoor je niet een zeer lange concentratieboog voor nodig had. Het gaf mij de realisatie dat sommige rollen nooit stoppen of dat rollen door elkaar kunnen lopen. Vooral de rol van dochter wekte veel ontroering in mij op.

Verschillende emoties werden opgewekt, en veel momenten zijn dan ook heel grappig geschreven. Er zijn twee hoofdstukken die voelen als een advertentie, waaronder het hoofdstuk over de botoxarts, dit was een enkel moment in het boek dat ik als ietwat traag heb ervaren. Het laatste hoofdstuk is mijn favoriete hoofdstuk waar naar mijn idee alle rollen naar voren komen in één relatie.

Ik heb nog nooit eerder een boek van Heleen gelezen. Ik had dus besloten dat dit boek zou zorgen dat mijn interesse gemaakt of gekraakt zou worden. Het wekte inderdaad mijn interesse om meer van haar te lezen. ”De mannentester” staat als volgende op mijn lijst.
Dit boek is een aanrader als je iets zoekt wat fijn wegleest.