fantesstisch

Ik ken deze plek in eerste instantie alleen als restaurant… In de lente op het terras kijk je uit over enorm veld ingericht als moestuin en eet je een salade die voor je neus vers geplukt wordt.

Eerste indruk:
Als hotel was de ervaring net zo bijzonder. Ik wilde voor mijn vader als verassing bloemen op de kamer en een fles champagne bij aankomst in het restaurant en dit ging allemaal heel soepel. (Dat is niet vanzelfsprekend)

Wanneer je aankomt zie je eerst de prachtige oude toren en kom je al binnen bij de grote tuin en aan de achterkant vind je goed onderhouden Italiaanse tuin waar je heerlijk kan zitten om een boekje te lezen. Door de gehele tuin vind je hier en daar zitplekken om lekker van het groen en van het water in de omgeving te genieten.

De achtertuin van Villa Augustus

Info:
Het Hotel van Villa Augustus is gevestigd in de voormalige watertoren van Dordrecht. Er zijn 45 kamers: 20 in de Watertoren, 17 tuinkamers en 8 drijvende kamers. De watertoren is een officieel rijksmonument en is ontdekt in 1930 inmiddels heeft het gebouw al meerdere levens gehad en is dan ook een beschermd gebouw. (en terecht!) Je kan hier ook terecht voor zaalhuur en zelfs om te trouwen! Op 5 minuten loopafstand zit bioscoop Kinepolis

Hotel:
De hotelkamers zijn schoon met heerlijke bedden en zijn leuk en speels ingericht wat zorgt voor een thuisgevoel. Tegelijkertijd lijken de kamers met vintage meubels ook milieubewust ingericht. We konden op tijd inchecken en over een late check out deden ze ook niet moeilijk. Parkeren is gratis, je ontvangt met reserveren een barcode waarmee je het terrein op en af kan. Wij verbleven op de zolderkamers dus we willen graag nog een keer de Tuinkamer en Torenkamer zien zodat ik daar nog meer over kan vertellen.

Restaurant:
Ten eerste: Wat een top team, wel 5x van binnen naar buiten gelopen en elke keer net zo vriendelijk gegroet! Sidenote: Het restaurant is wel in een ander gebouw dus je kan niet op je pantoffeltjes een koffie gaan halen. Het menu is heel variërend en geeft veel mogelijkheden voor een vegetarisch of veganistisch dieet. De keuken is open en ziet er brandschoon uit. Het is een heel ruim restaurant met evt. ook een werktafel mocht je behoefte hebben om hier te werken.

Wat mij wel opviel was dat het ontbijt wat minder gevarieerd was dan à la carte. Ik zou persoonlijk zelf volgende keer van het menu ontbijten. Fijn is dat er voor ieder wat wils is. Van Pizza tot Oesters! #loveit! Aanrader: de brownie is TOP! En er is zelfs nog een klein winkeltje aan het restaurant verbonden waar je verse groentes uit de tuin kunt kopen. En ja, dus ook die brownie nog extra voor op de hotelkamer haha!

Slotwoord:
Ik zou hier graag nog een keer verblijven om meer van deze locatie te ontdekken. Dit hotel is een absolute aanrader en aanwinst voor de stad Dordrecht. Zelfs in de winter heb ik hier een hele fijn paar dagen gehad, de sfeer is top, team is on point en de kamers zijn schoon én gezellig! Wat wil je nog meer? Wil jij hier nou ook een keer verblijven, klik dan HIER.

Kijk voor meer foto’s op mijn Instagram.