Tessa Wowor


Ik heb in mijn leven heel wat hotelkamers mogen zien! Door mijn werk ben ik een aantal jaar helemaal klaar geweest met hotels. ⁠ Maar, Covid heeft mij geïnspireerd om meer in ons eigen kikkerlandje opzoek te gaan naar toffe verblijven en toffe hotelkamers. ⁠Vind hier de 10 die op mijn bucketlist staan voor 2021! (De kamers staan niet op volgorde van voorkeur!)

De laatste speciale kamer die ik heb gezien in The Student Hotel ”The Play Room!”
  1. Van der Valk hotel Tiel – Asia Suite

Om jezelf weer even visueel terug te plaatsen in de strandhutten van Thailand of Jungle Villa’s van Bali. Inloopdouche, privé sauna en bad. En niet te vergeten… Bed met Klamboe!

2. Faralda Crane Hotel – Amsterdam

Een hotelkamer in de top van een hijskraan. Ik ben benieuwd of de lift je brengt of dat je met je koffertje op de ladder omhoog moet. Het lijkt mij een bijzondere ervaring om over ’t Ij te kijken vanuit je jacuzzi op een hijskraan!

3. Kazerne Loft – Eindhoven

Dit hotel is zoveel meer dan alleen hotel, er zit een culinair restaurant in het gebouw en ruimte voor exposities. Het design is heel gaaf, De Kazerne is gehuisvest in een van de eerste marechaussee-kazerne’s van Nederland (1825) en naastgelegen industriële loods gemeentereiniging (1925)

4. Weideduyn Natuurhuisjes Dutchen – Schoorl

Vlakbij het strand vind je een vakantiepark met super veel luxe huisjes. Sommige met Sauna anderen met Jacuzzi. Dutchen heeft meerdere parken in Nederland maar dit park komt sowieso op de lijst!

5. Mother Goose Boutique Hotel – Utrecht

Heerlijk in het centrum vind je een boutique hotel, waarvan ook weer hier de natuurlijke elementen van het oorspronkelijke gebouw mooi naar voren komen. Deze komt op mijn lijst omdat ik het bijzonder vind dat een hotel zo’n thuisgevoel kan uitstralen. We shall see!

6. Boomhut Belevenis – Drenthe

Dit is echt mijn droom! Om zo’n woning te hebben, maar dan op een altijd warme plek. Mother Goose heeft al veel natuur elementen maar deze boomhut is denk ik tot nu toe mijn favoriet en die komt hoog op mijn lijstje te staan!

7. Hide Out – Bergen

Dit plekje in het bos is zo te zien super privé. Het is wel de meest prijzige uit deze lijst met €375 per nacht. Daarvoor krijg je wel de luxe en volgens mij zelfs een keukenblad met goud! Het ziet eruit als een top plek voor een goed feestje! Genoeg chillruimte aan alle kanten en een prachtige veranda.

8. Villa Augustus – Dordrecht

Dit hotel staat al lang op mijn lijstje omdat ik hier altijd voorbij reed als ik naar school ging. Het restaurant is super, alle ingrediënten worden vers uit de tuin gehaald, veel vega opties en de inrichting heeft veel oude gerenoveerde meubels maar toch stijl! Tuinkamers, Waterkamers, Torenkamers. Ik ga hier aan 1 nacht niet genoeg hebben!

9. Stella Suites – Goirle

Dit pand alleen al is een pareltje, maar als je dan binnen op de foto’s kijkt naar hoe alles is gestyled dan wil je daar helemaaaaal een nachtje vertoeven. Thermen in de buurt, luxe restaurant en wat ik als schrijver dan helemaal top vind is het taalgebruik op de website!

10. Sir Adam – Amsterdam

Last but not least! Er moet natuurlijk wel een pareltje uit onze hoofdstad tussen zitten. Deze kamer kijkt uit over Amsterdam Centraal en de kamers geven een soort van Rock and Roll vibes! Veel reviews zijn te spreken over de totale belevenis van de lift tot de check out en dat is ook waarom Sir Adam niet kan missen op mijn lijst!