Als eerst wil ik graag een shout out naar de naam van dit merk. Love Generation, YES WE ARE! Een yoga strap wordt vaak gezien als een accessoire of een extratje voor tijdens je practice. Ik ben het hier absoluut niet mee eens. Redenen om een yoga strap aan te schaffen:

Zelf heb ik door mijn burn out heel lang mijn yoga practice totaal verwaarloosd en ben heel wat centimeters van mijn flexibiliteit daardoor verloren. Ik had nooit eerder gebruik gemaakt van een yoga strap maar nu zie ik het als een geschenk en maak er dagelijks gebruik van.

Waarom een strap handig?

  • Om gezonder tot bepaalde posities te raken.
  • Om überhaupt in houdingen terecht te komen.
  • Om dieper in houdingen te komen.
  • Om langer in de houding te blijven.
  • Voorkom pijn en blessures.
Credits: @Yogachallengers

Waar je op moet letten bij een yoga strap:

  • Materiaal – zachte stof die niet schuurt.
  • Dikte – dunne banden kunnen een snijdend gevoel geven.
  • Stik – check of de D-ring(ijzer) stevig erin genaaid zit.
  • Lengte – zeker als je lang bent is het belangrijk dat ie niet te kort is.
  • Kleur – hij moet natuurlijk ook leuk op je insta feed staan 😉

Een band die aan alle eisen voldoet is de Love Generation yoga strap. Ik heb hem zelf en ik zou hem iedereen aanraden. Niet alleen beginners maar het is een goede investering voor elke yogi.

Met de code: ‘fantesstischyoga15’ krijg je 15% korting op alle artikelen van Love Generation