Sinds kort heb ik consequent mediteren weer volledig opgepakt. Soms heb ik alleen van die dagen dat mijn voet gaat slapen of als ik moe ben raakt mijn rug wel eens in een bolling. Heb jij ook last van kramp of andere ongemakkelijkheden tijdens het mediteren. Neem dan een meditatiekussen!

Tessa
Hier was mijn noodoplossing een normaal kussen maar dit werkte niet.

Bij mediteren is het belangrijk dat je je lichaam even kan laten voor wat het is, en bewustzijn dieper naar binnen verplaatsen. Een docent van mij zei altijd ‘als je maar onthoudt dat alles tijdelijk is dan kan je alle pijntjes wegfilteren’ en focus verplaatsen. Ik wist altijd van te voren dat als ik ging mediteren dat mijn rechterbeen na ongeveer 10 minuten ging slapen, na 15 minuten tintelen en na 20 min steken. ‘Shift je aandacht’ herhaalde ik dan tegen mezelf.

Natuurlijk overkomt dit zelfs de verlichtste monnik maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je hebt heel veel meditatie tools die je helpen bij het legen van je hoofd. Zoals een bolster, eye pillows maar dus ook het Meditatiekussen ! Voor mij echt een geschenk van de Divine. Waarom een meditatiekussen dan? Doordat je zitbotten en rootchakra hoger zijn dan je knieën kan het bloed daar makkelijker naartoe stromen en daardoor voorkomt het ’t dat je benen/voeten gaan slapen.

Ik heb meerdere meditatiekussens geprobeerd maar dit kussen is veruit het fijnst en het groenst én het makkelijkst schoon te houden. De hoes kan gewoon in de vaatwasser en in tegenstelling tot andere kussens blijft dit kussen hoog en stevig. Ik heb eerder meegemaakt dat het kussen door het lichaamsgewicht steeds platter wordt maar dit kussen is gevuld met boekweitschillen. Mocht het kussen toch te hoog zijn kan je altijd wat vulling eruit halen.

Verkrijgbaar in heleboel veel kleurtjes!