Wat vond ik dit eerst een onzin joh. Steentjes verzamelen en zeggen dat ze superpowers hebben. Ik had namelijk nog nooit een kristal in huis gehad. Totdat ik geïnspireerd werd door mijn beste vriend Jeroen die een lange periode met mij woonde en de kristallen mee in huis nam.

Nu ben ik nog lang geen kristallen-expert, ik zou eerder zeggen dat ik een fan ben. Net zoals ik fan ben van Astrologie maar ook niet verder kom dan specifieke liefde voor de maan. Ik wil mijzelf er nog veel verder in gaan verdiepen maar waar ik tegen aanliep in het begin was: Waar de F* moet ik beginnen!? Het web en Instagram staat vol met (naar mijn mening) te veel en onoverzichtelijk veel informatie. Dus heb ik een beginners setje gekocht en zie hieronder: Stap-1-voor-beginnende-kristallen-fans-die-door-de-bomen-het-bos-niet-meer-zien.

Mijn Tafeltje

Hierboven zie je mijn altaartje met hierop een Bonsai boom, mijn smudge set waarmee ik het huis reinig en het beginsetje kristallen. Ik ben begonnen met een zout theelicht.

ZOUTLAMP: De Himalaya zoutlamp heeft meerdere functies, de voornaamste functie is wanneer het zout wordt opgewarmd, het positieve ionen uit de lucht zuivert door zelf negatieve uit te stralen. (Ionen zijn atomen of moleculen die elektrisch geladen zijn) en worden meestal uitgestoten door modems, televisie, mobiele telefoons etc. Hierbij wat leuke feitjes van Edelstenenfee
(klik voor meer info m.b.t. ionen)

– In het bos of bij een waterval vind je ongeveer 50.000 negatieve zuurstofionen per cm³ ( vandaar de heerlijke schone lucht op die plekken)
– In de bergen en aan zee zijn dit er ongeveer 5000 per cm³
– Op de stoep langs de weg zijn dit er nog maar 100-200 per cm³
– En bij jou in huis zijn er nog maar 40-50 negatieve ionen per cm³!!
– De minste negatieve ionen vind je op kantoorruimtes met airco, namelijk nog maar 0-25 per cm³

Dan nu de kristallen het handigst is om te beginnen met de ‘Gouden Driehoek’. Dit wordt de Gouden Driehoek genoemd omdat de werking van deze stenen versterkt worden door ze samen in één ruimte te plaatsen. Ze versterken elkaar, reinigen en laden elkaar op. Ze brengen harmonie in de kamer en wat voor mij persoonlijk heel erg werkt is om ze in een driehoek op de vloer te leggen en ertussen te mediteren. Dit brengt voor mij een extra dimensie aan mijn meditatie.

AMETHIST: Helpt bij loslaten van angst, verdiet, spijt of andere emoties die zich vasthouden. Verder versterkt amethist de mogelijkheid om je eigen intuïtie te volgen en helpt je om wijsheid te verschaffen wanneer dit nodig is. Een al omvattend woord wat ik goed vind aansluiten bij deze steen is ‘rust’. De steen heeft een reinigend effect op darmflora en huidklachten. Verheldert gedachten en helpt je om je dromen helder te onthouden. Dat laatste ervaar ik echt zo! Ik onthoud nu zelfs alle namen van elke ninja die in mijn droom voorkomt.

BERGKRISTAL: Door de neutraliteit van bergkristal worden waarnemingen (kristal)helder! Het verbetert je vermogen om dingen te onthouden en jezelf beter te leren kennen. Automatisch kom je dichter tot jezelf en versterkt het kristal je ook om beter in je kracht te staan. Ze noemen deze steen ook wel een ‘lichtbrenger’ omdat de steen duidelijkheid schept. Het is een verkoelende steen die fysiek kan helpen tegen koorts, diaree en brandblaren.

ROZENKWARTS: Stimuleert openheid. Empathie en vergevingsgezindheid is iets wat deze steen versterkt. Het is behulpzaam en als je moeite hebt om liefde te uiten dan geeft deze steen je meer mogelijkheid om lief te hebben. Jezelf maar ook de ander, emotionele stabiliteit is iets wat je kan zeggen om de rozenkwarts te beschrijven. Fysiek is de steen een steun tegen hoofdpijn en helpt voor een soepele(re) doorbloeding.

Voor mij was het fijn om met deze kristallen te beginnen want ze bieden een groot scala aan tools voor content, helder en rustige dagen. Wat ik echt magisch vind, is dat ze samen zo sterk mijn meditaties ondersteunen. Let op! Bij het aankopen van stenen is het goed om eerst te checken waar ze vandaan komen, online businesses hebben vaak een oneerlijke arbeid en niet al te liefdevollen manieren voor mama natuur om de stenen te verzamelen.