Zonder er een vraagteken bij te zetten gebruiken velen van ons dagelijks wattenschijfjes of staafjes. Het is tijd om daar vraagtekens bij te gaan zetten. Waarom dan ?????

Van alle landbouwproducten is katoen by far het slechtste product. 1/33 van alle gewassen op de wereld is voor katoenproductie. Katoen veroorzaakt grootschalig waterverbruik en om de groei te versnellen en het plukken makkelijker te maken worden er enorm schadelijke en pesticiden, insecticiden en andere giftige stoffen gebruikt. Wil je meer specifieke details weten over waarom katoen nou zo slecht is voor mama natuur klik dan HIER

Ik stond weer eens mijn gezicht te boenen met katoenen schijfjes en had iets te lang mijn prullenbakje in de badkamer niet geleegd #confession… en toen ik alle katoenen schijfjes zag liggen, bedacht ik me dat het voor mij nu klaar was. Ik bestelde de wasbare ‘cotton’ pads van Firsteco! Wat een fijn product! (Niet gesponsord.) Ik wil iedereen aanraden om te stoppen katoenproducten te consumeren en jou een duwtje in de juiste richting geven.

Amazon is nu ook beschikbaar in PUNTNL! Extra prettig als je denkt aan onnodig ver transport (veel producten komen nog van ver), deze Firsteco pads komen uit Duitsland en worden geproduceerd door een klein en groen bedrijfje. Ze hebben nóg geen eigen website dus bij deze een link:

Reusable Wasbare Make up Pads

Het handige aan dit product is dat het in verschillende texturen wordt geleverd. Dit heb je niet eens bij ‘normale’ cotton pads. Dus je kan het gebruik zelfs nog aanpassen naar je huidtype of make up soort. Alle pads hebben een extra laag waardoor je makkelijk je vingers ertussen kan stoppen. De achterkant heeft wel een minder groot oppervlakte maar de hoeveelheid pads die hierbij worden geleverd compenseert dat ‘ongemak’ weer. Wat ik het prettigst vind is dat er waszakjes bij geleverd worden met een eigen label zodat ze niet verdwaald raken in je wasmand plus ook handig om mee te reizen. Als extra zit er nog een washandje bij.
Bestellen dus!