‘Help ik heb emotie uitbarstingen? Help mijn kind heeft woede uitbarstingen? Ik kan mijn emoties niet kwijt! Ik voel mij geblokkeerd.’ Al deze dingen zijn op te lossen met de Bio Energetic Emotional Release van Laurie Handlers.

Can I get an Amen voor deze vrouw ! Hallelujah wat een verademing is dit mens. Laurie Handlers is 72 jaar oud… Vertelt ze aan het einde van haar workshop. Ik geloofde er de ballen van en wanneer je dit artikel leest geloof je vanzelf wel waarom 72 een absurd getal is om op deze vibrerende vrouw te plakken.

Trauma’s, herinneringen, gebeurtenissen fijn en minder fijn, je lichaam heeft een geheugen en slaat veel van die emoties op. Of je hebt wel eens van die dagen, momenten of mensen die jou een gevoel of emotie geven waar je niet altijd op zit te wachten. Bewust of onbewust maar wat erin zit moet er eruit. Sidenote: Er zijn geen negatieve of positieve emoties, emoties zijn er om je te informeren en je te helpen overleven. Wil je emoties tóch een label geven, zie ze dan als lichtere of zwaardere emoties. Alle emoties worden opgeslagen rond de bekkenbodem en schaamstreek dit is de plek van je laagste chakras, die chakras produceren creativiteit. Als je blokkades hebt bij je seksuele energie dan loopt dus automatisch ook je creativiteit vast.

Your sex center contains pleasure and pain, it has a memory. Everything is stored in your sex. So when you want to go into pleasure all that unreleased shit is blocking it.

Laurie Handlers

Seks is niet per definitie een genitale ervaring, maar een energiecirculatie. Wanneer je seks met een ander deelt een uitwisseling. Zorg dat die circulatie banen vrij zijn want pleasure is your birthright.

Tijdens deze workshop geeft Laurie een aantal ‘makkelijke’ oefeningen om hiermee om te gaan. Een die heel makkelijk toepasbaar is : ‘Handscreaming’. Deze oefening is in alle houdingen te doen. Ikzelf vind het staand het prettigst. Deze oefening kan je overal toepassen. Bijvoorbeeld als je thuiskomt en je ziet dat je partner plastic bij het papier heeft gegooid, als je rode wijn op je nieuwe witte bank morst of als je in een vergadering zit en die vervelende collega zegt weer eens iets uitzinnigs.

  1. Je legt één hand over je mond, zorg dat je neus vrij is zodat je nog wel adem kan halen.
  2. Vervolgens leg je je andere hand over de ene hand en ademt uit door je neus.
  3. Je drukt je handen stevig op je mond en neemt een diepe inademing.
  4. Je schreeuwt zo hard je kan en terwijl je in je handen aan het schreeuwen bent schud je je lichaam op de manier waarop jij het lekker vindt.

De bovenstaande oefening kan overigens ook in een kussen. ‘Pillow screaming’ Wat belangrijk is om te weten is dat jij je emotie niet bent, je ervaart je emotie. Dus je bént niet boos, je ervaart boosheid. Je bént niet verdrietig, je voelt verdriet. Ervaar dit ook op dezelfde manier wanneer je partner of collega of wie dan ook boosheid ervaart. Laat die emotie er zijn, laat die eruit. Laat die niet op je ego trappen want wat erin zit moet er uit. Trouwens. wanneer je iets bent (bijv. Verdrietig) klinkt dit ook veel definitiever, terwijl emoties over waaien en voorbij gaan. Dan heeft Laurie nog een krachtige oefening die wel wat voorbereiding treft. Zoals je buren inlichten:

When you’re planning to ‘hit the floor’ with Bio Energetic Emotional release. Make sure that your surroundings and people in the building are aware of your practice. Tell them you have to do this practice and this will make a lot of sound. You’re not being murdered, you’re not having crazy sex, please don’t call the police.

Laurie Handlers
Bio Energetic Emotional Release by Laurie Handlers

Deze oefening is ook toe te passen op kinderen, uit onderzoek is gebleken dat kinderen die deze oefening regelmatig deden minder woede uitbarstingen ervaren. Je kan deze oefening ook samen met je kind doen wanneer je merkt dat er veel gaande is bij je kind. Wanneer je deze oefening wilt gaan doen is het handig om een fijne lijst aan te zetten met heftige muziek. Klik hier voor het Spotify profiel van Laurie om inspiratie op te doen.

You have to remember, you are responsible for your own emotions. Never ever put them on anyone else.

Laurie Handlers

Kan je je voorstellen, zeker na het kijken van het bovenstaande filmpje dat deze vrouw 72 is! Dan heeft ze ook nog eens ‘Yoga-Boxing’ uitgevonden, geeft ze Tantra Retreats en is ze seksueel niet minder actief dan jij of ik. Gelukkig hoef ik niet alleen uit te leggen wat ze nog meer heeft gedeeld in de workshop maar heeft ze een heel fijn boek uitgebracht :

Ze gebruikt zoom alsof het niks is, ze is actief op Instagram, facebook, reist de hele wereld over, schrijft aan haar nieuwe boek, heeft een eigen youtube kanaal en blog, oh en alsof ik nog niet genoeg heb gedeeld heeft mevrouw ook nog een podcast (72!?) #voorbeeldfunctie

Genoeg stof dus! Suck it in, bitches! Namasté