Hoe te leven vanuit ongelimiteerde liefde. Workshop numero dos! Door Or Yahel Koren en hij opent met het volgende citaat:

‘Bring yourself to your daily life with love and with presence’

Or Yahel Koren

Zoals in de beschrijving van de workshop wordt aangegeven gaan we dit kleine uurtje besteden aan een: ‘simple yet profound ancient ritual that will increase your ability to show up for your soul as love in the world. Bring the uniqueness that you are. Meeting the shame, guilt or fear that might stand in your way and embrace them in an empowering way.’

Ik zal jullie meenemen met mijn ervaring van deze deep dive reality check. Dit ritueel gaat als volgt… Er zijn drie vragen en de bedoeling is dat je even de tijd neemt om deze vragen te beantwoorden voor jezelf:

  1. Wat houdt je tegen om liefde in je leven te delen zoals je die zou willen delen?
  2. Welke dingen binnen in mijzelf moet ik eerst onder ogen komen om in staat te zijn die liefde te delen?
  3. Als dit je laatste jaar zou zijn en je wilt dit nog bereiken, welke praktische stappen moet je dan ondernemen?

Ik zal nu heel bloot vertellen wat voor afspraken ik met mijzelf heb gemaakt, hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd.

  1. Waar word ik door tegengehouden? Ik mag beter in het nu zijn, soms minder in mijn eigen bubbel zijn, luisteren en aandacht geven naar de mensen om mij heen wanneer ik hier genoeg energie voor heb. Bewuster zijn met dat elke dag een geschenk is en elke dag met goede moed instappen. Ook al is mijn doel te leven vanuit liefde betrap ik mezelf er nog wel eens op dat ik over mensen oordeel, hier moet verandering in komen. Meer liefde geven aan mijn eigen lichaam, liefde ademen. Ik merk dat ik nog word beperkt door de maatschappelijke planning en verwachtingen ( huisje, boompje, beestje, partner, trouwen en dat allemaal voor een bepaalde leeftijd ). Ik mag mezelf daar meer van loskoppelen en luisteren naar mijn eigen pad en behoeftes.
  2. Wat moet ik eerst onder ogen komen? Er zijn verschillende (aangeleerde) reacties in mij die minder naar voren mogen komen. Zoals bijvoorbeeld ego, jaloezie, angst en pijnen uit het verleden zie zich voor blokkades zorgen. Die angst voor pijn moet ik ontmoeten. Mijn lusten en verlangens moet ik meer aandacht geven.
  3. Praktische veranderingen? Praktisch gezien zou ik meer tijd moeten nemen om te luisteren naar de Center Energies en wat ze mij proberen te vertellen. Meer mediteren, meer sparren met mijn gevoelens. Specifieker zijn over mijn gevoelens naar mijn naasten en mijn Gratitude Practice consequenter maken.

Dan heb je dus deze antwoorden opgeschreven maar dan zijn we er nog niet. Creëer in de ruimte ruimte waar je deze antwoorden voor jezelf hebt opgeschreven een zichtbare lijn op de grond. Door bijvoorbeeld een handdoek op te rollen en op de vloer te leggen of een sjaal neer te leggen. De bedoeling is dat je de tijd neemt om te bedenken dat je nu aan de ene kant staat met beperkingen die je net hebt omschreven om niet je liefde met de wereld en binnenwereld te delen. Zet een muziekje aan en lees deze ‘lasten’ door. Neem de beslissing om die praktische veranderingen door te voeren en om het anders te gaan doen zoals je ook heb opgeschreven. Neem bewust deze stap over de lijn en bedenk je dat eenmaal hier overheen gestapt je niet meer terugkan.

Once you’ve crossed that line, there is no way back! You can use this ritual with any decision you have to make in your life.

Or Yahel Koren