Halsoverkop was ik plotseling alleen op Bali, mijn vriendinnen hadden een paar vluchten eerder gepakt met de angst om niet op tijd terug te zijn vanwege Corona en het sluiten van de grenzen. Ik had hier iets minder angst voor dus ik had ze uitgezwaaid en was naar Canggu teruggegaan waar we de eerste dagen fijn samen hadden doorgebracht. Hier is Samadi een spirituele plek die verschillende workshops/cursussen en yogalessen geeft. Niet wetende wanneer ik op het vliegtuig naar huis zou stappen wilde ik nog zoveel mogelijk leren en absorberen. Hierdoor kwam ik terecht bij de Tantric Yogales van Lola Malaika

Waaaat waaaas deze les een verademing zeg! Ik had Lola al ontmoet bij de Grateful Heart workshop van Agathe Fay en had daar direct al een fijne energie bij haar ervaren ze is heel open over haar ervaringen in haar leven en voor mij leek ze al veel wijzer en ervaren dan iedereen samen in die workshop. Ik dacht zelfs nog ‘vrouw jij moet zelf les gaan geven joh!’!

Dit deed ze blijkbaar al want op het moment dat ik een beetje nerveus de ruimte binnenstapte voor de Tantric Yogales zat ze daar klaar met haar Tibetaanse schaaltjes en haar heerlijke open energie. Er kwamen nog vijf anderen binnen gedruppeld en we mochten onszelf helemaal comfortabel maken met bolsters en dekens. Ik had helemaal geen idee wat ik hierbij kon verwachten maar ik ging er volledig open in.

Door mijn dans achtergrond heb ik al veel ervaring met ‘het voelen van je lichaam’ of ‘in je lichaam komen’ maar met Tantrisch Yoga gaat het nog wel een stapje verder dan bewegingen en impulsen volgen die je lichaam aangeeft. Bij Tantrisch Yoga speelt ademhaling een erg grote rol en ook de geluiden die daarbij volgen. In het begin was het ongemakkelijk wanneer Lola je toestemming geeft om geluiden bij je bewegingen te produceren maar al snel en zonder dat ik doorhad hoe ik er precies was gekomen lag ik met mijn benen in de lucht oer geluiden te produceren waar een rouwende walvis nog U tegen zal zeggen en het was HEERLIJK! Nee, niet perse seksueel, alhoewel wij seksuele wezens zijn dus in principe heeft alles indirect een seksuele uitlaatklep. Niet wetende dat mijn lichaam echt behoefte had om rond te rollen, schudden, dansen, zuchten en kreunen liep ik herboren deze les uit. Bijzonder hoe je pas wanneer iets loslaat erachter kan komen dat er überhaupt wat vastzat en dat voor maar €9,- !

Hier kom je uiteraard niet zomaar, dit moet een veilige omgeving zijn en diegene die je begeleid moet echt weten waar zij/hij het over heeft want anders kom je niet op dit level. Lola biedt dit aan op een prachtige manier en is ook bezig met het organiseren van retreats dus zeker aan te bevelen.

Klik HIER voor Lola’s eigen retreats