21-04-2019

Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk geen verlanglijstjes meer maken?Vroeger kon ik niet wachten tot de nieuwe krantjes van de ‘’Bart Smit’’ of ‘’Intertoys’’ weer op de deurmat lagen. Pen, Papier, Schaar, Glitter gelpennen en de lijm lagen klaar. Wat wil je voor je verjaardag? Alles wat ik leuk vond kwam op het papier geplakt met hartjes en stickers en veel te veel lijm.

Furby, Tamagochi, Betty Spagetti, Gameboy, SuperSoaker, Poo-Chi (een robot puppy), Silly Putty, scheetkussens, Pokemon kaarten, Slime, knikkers, Bonken en ga zo maar door.

Deze week was ik jarig ik ben inmiddels 26 en begon te denken over hoe onopvallend je eigenlijk ouder wordt. Ik weet niet meer wanneer ik precies gestopt ben te wachten op die ene krant op de deurmat. Nu wacht ik op de Allerhande om te kijken of er nog wc-papier in de bonus is, en geloof me, dat voelt niet zo lang niet zo euforisch. Alhoewel, om eerlijk te zijn: ik kan best overdreven blij zijn met sommige bonus aanbiedingen.

Sommige mensen stoppen met het vertellen wat ze willen krijgen voor hun verjaardag maar waarom moeten we daar eigenlijk mee stoppen? Het is een moment dat je mag nadenken over wat je leuk zou vinden of nodig zou hebben. Het is toch veel fijner om je visite te laten weten dat ze hun geld uitgeven aan iets waarvan ze weten dat jij er wat aan hebt of dat jij het leuk vindt? Beter dan dat je dan weer een Nivea cadeau pakket krijgt waar je er eigenlijk nog 6 van (in de verpakking) hebt liggen omdat je er allergisch voor bent (en trouwens, ook alle 6 de keren enthousiast hebt gereageerd bij het openen van het cadeaupapier). Heb je geen inspiratie voor je eigen verlanglijst.

Ideeën voor cadeaus die ik altijd fijn vind om te krijgen:

  • (Rituals) Kaarsen of Stokjes
  • (Rituals) Handzeep
  • Bioscoopbon
  • Massage/Gezichtsbehandeling
  • (Makkelijke) Planten
  • GELD!
  • Notitieboekjes

Dat zijn een paar dingen die altijd leuk zijn om te geven en te krijgen. Maar ja, als ik zou opschrijven wat ik altijd nodig heb en wat ook veel te veel geld kost: Tampons, wc-papier, benzine, dagcréme, kaas, blauwe bessen, maandverband, olijfolie dan zou dat misschien niet zo’n feestelijk verjaardagscadeau zijn. Haha… tegenwoordig zijn we allemaal aan het sparen voor grotere dingen of gebeurtenissen dus wat geld in een grappige kaart daar is nooit wat mis mee. Dan hoef ik in ieder geval de bonus aanbiedingen niet uit de folder te knippen en met glittergelpennen en een handvol lijm op een A4’tje te plakken.