06-04-2019

Zie hier een interview met mij door Plural Pleasure voor Sex Toys ! 

Met vandaag Tessa Wowor, één van onze Powervrouwen en Blogger.

Naam: Tessa Wowor
Leeftijd: 26 Jaar
Beroep: Yogadocent/ Schrijfster/ Copywriter/ Social Media Coördinator

Quote: If it is both terrifying and amazing then you should definitely pursue it!

Tessa komt binnen in een zakelijke Little Black Dress. Ze zegt dat ze er zin in heeft. So, let’s go!

Wij merken op dat je outfit heel anders is dan bij onze vorige ontmoeting. De vorige keer dat we je ontmoetten had je een oversized spijkerjack aan, geen make up op en een linnen tas bij je.
Grappig dat jullie dat opmerken, ik ontmoet verschillende mensen op een dag. Soms is dat omdat ik een yogales moet geven en soms omdat ik een training moet geven aan een nieuw hotelteam. Ik kan niet elke dag in mijn hippie kloffie rondlopen. Wat ook geen probleem is want ik ben het beide.

Kan je wat meer vertellen over je quote?
Tegenwoordig leven we in een bubbel van meningen en oordelen… Alsof we niet al genoeg anxieties hebben. Ik had een enorme angst om te falen, maar toch deed ik het mezelf keer op keer aan om dingen te doen die ik doodeng vond. Ik heb een soort van verslaving ontwikkeld om constant mezelf van een klif te gooien en tijdens de val pas te bedenken dat ik nog moet leren vliegen. Tijdens de val heb je een constante angst dat je doodgaat, maar het gevoel van net voor de val te leren vliegen is geweldig. Misschien een vage omschrijving, maar simpel gezegd is het gewoon in jezelf geloven, gaandeweg leren vallen, opstaan en door. Ik wil bijvoorbeeld ook binnenkort gaan vloggen, hoe de f*ck begin je zoiets? Waarschijnlijk bak ik er in het begin niks van maar dat mogen jullie dan maar beslissen haha.

Wat is voor jou de definitie van self-love in één zin?
Dicht bij jezelf blijven, bewust van je angsten, grenzen, gevoelens en verlangens, daar open over zijn en er naar handelen.

Op een schaal van 1 tot 10, hoe belangrijk is seks in jouw leven? En waarom?
Ik ga denk ik voor een 9. Maar als je deze vraag een paar jaar geleden aan me had gesteld, was het een dikke 10 geweest. Toen was ik nog op ontdekkingstocht en vond ik alles wat seksgerelateerd was fascinerend. Nu ben ik erachter dat het leven ook uit meer bestaat dan alleen seks. Ik denk, en dan spreek ik niet alleen over vrouwen, dat we allemaal seksuele wezens zijn. Als we die behoeftes en verlangens niet kunnen uiten dan heeft dat invloed op onze gemoedstoestand. Ik ervaar seks als een uitlaatklep, bijna een vorm van meditatie waarin ik kan uitzoomen van alle gedachten en lijstjes die er in mijn hoofd rondspoken en ik heb heeeeel wat lijstjes in mijn hoofd haha dus seks is belangrijk! Dan heb ik het nu trouwens alleen over de handeling maar seks is natuurlijk veel meer dan dat. Maar ik zal daar binnenkort wat dieper op ingaan in één van mijn blogs.

Wat vinden je ouders hiervan, en hoe ga je hier mee om?
Om eerlijk te zijn weet ik niet precies wat mijn ouders hiervan vinden. Mijn moeder is Nederlands en mijn vader is Indonesisch. Mijn ouders zijn van een hele andere generatie, spreken over seks is niet echt normaal binnen ons gezin. Vriendjes mochten nooit blijven slapen, of altijd op een andere kamer. Ik merkte dat het hele huis op spanning stond wanneer ik een vriendje had. Tenminste, zo ervaarde ik dat. ‘’Seks is speciaal, seks mag niet, en seks is voor maar 1 persoon in je leven.’’ Ik herinner mij dat gesprek met mijn moeder heel goed. Het stukje ‘’seks is speciaal’’ is wat ik het meeste onthouden heb. Ik was 14 en had een 20-jarig vriendje, ik was er meer dan klaar voor maar het was speciaal zei mama dus ik wilde wachten tot ik ouder was. Ik heb altijd veel respect gehad voor de mening van mijn ouders. ‘’Zolang je onder ons dak woont…’’ Je kent het wel. Ik ben op mijn 17e uit huis gegaan en toen ben ik wel mijn eigen mening gaan vormen. Ik moet zeggen dat ik doordat het zo’n taboe was thuis, ik ‘’het’’ wel extra interessant ben gaan vinden en misschien daardoor juist mijn seksuele kanten extra heb onderzocht. Tegenwoordig kan ik met mijn moeder wel seksueel getinte grapjes maken maar zal mijn vader altijd stil in de hoek van de bank zijn mond houden en wachten tot het moment voorbij is.

Wat betekent feminisme voor jou?
In ieder geval geen boze vrouwen met okselhaar haha. Feminisme voor mij betekent dat het best prima is als je als vrouw voor het huishouden en de kinderen zorgt en de man de verdiensten binnenbrengt, áls dat een bewuste keuze is geweest vanuit de vrouw. Ook met de rollen omgedraaid moet het oké zijn. Zodra je dingen worden opgelegd zonder gesprek en alleen maar afhankelijk van wat er in je broekje afspeelt dan word ik wel een boze feminist (zonder okselhaar). Laatst kreeg mijn vrouwelijke leidinggevende een mailtje. ‘’Of het contract zo snel mogelijk naar de juiste man gestuurd kan worden zodat HIJ het kan ondertekenen en of ZIJ een beetje vaart kan maken’’ verstuurd door een man. Dit is een typische situatie van ervan uitgaan dat een leidinggevende altijd een man is. Feminisme voor mij is: niet uitgaan van geslacht en alle opties openhouden.